петък, 3 февруари 2017 г.

Ревю: "Паднали Ангели" от Лорън Кейт кн.1

Има нещо до болка познато в Даниел Григори...
Загадъчен и надменен, той завладява вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия си ден в пансиона „Меч и Кръст” в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, другите ученици до един са откачалки, а охранителни камери следят всяко движение. Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да даде това да се разбере – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна... дори ако то я убие. А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, който той е използвал отново… и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години… и да гледа как то умира. А Лус е негова безсмъртна посестрима, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност.                                                                                                                                                   

                                                                                                                         * * *




Това е книга която не съжалявам, че прочетох. Имах големи очаквания за тази книга и общо за цялата поредица. Прочетох 4-те книги през лятото и ми станаха любими. Допада ми как авторката е изградила света, допадна ми също пролога на книгата, определено това е книга, която преобладава повече тъмни и наситени емоционални моменти, които те оставят без думи. Такава книга не съм чела преди и мога да кажа , че я смятам за великолепна. И определено книгите стават по добри със следващите.

“We meet. We always meet, somehow we're always thrown together,
 no matter where I go, no matter how I try to distance myself from you.
 It never matters. You always find me.” 



Героите в книгата, бяха изградени много добре според мен. Лусинда е главната героиня, която бива пратена в училището (Поправителното училище) "Меч и Кръст", където Лус го смята буквално за затвор. Понякога действаше безразсъдно и факта, че почти винаги попадаше в беда, не и помагаше. Тя беше готова да разбере всичко, за Даниел и защо ѝ се струва толкова познат, също каква е тайната, която крият от нея.

Определено в първата книга Даниел, беше от героите, които много трудно можеш да разгадаеш. Той толкова странеше от Лусинда, но в същото време, имаше нужда да бъде с нея. За всичко си има причина и то основателна, но Лус трябва сама, да се досети за нея, макар че, това може да я  убие.


Кам, Ариана, Габ, Роланд, Моли и Пен също много ги харесах, тези второстепенни герои, са също толкова важни за самата книга , те допълваха историята много добре. Ариана със своето страхотно чувство за хумор. Ариана и Роланд определено вървят в комплект, Габ, която беше пълна противоположност на Ариана, Моли която е същински демон, очарователния Кам и  умната, забавна Пен която бе най-близка на Лус.


                                        
                                     “It made her want to stand up next to him and fight. 
                                     Fight to stay alive long enough to live out her life next to him. 
                                     Fight for the only thing she knew that was good enough, 
                                     noble enough, powerful enough to be, worth risking everything.
                                     Love.” 
                                      

Книгата разказва историята, на едно момиче осъдена да се преражда и един безсмъртен паднал ангел, обречени да се срещат на всеки 17 години и тя да се влюбва отново и отново в него, а той готов да я чака, само за да я докосне или пък понякога и това е много, но от нея почти винаги оставаше само купчина пепел... Дали това е проклятие или не, този кръговрат се повтаря, но може би в последното ѝ прераждане нещо е различно. От векове има битка между ангели и демони, доброто и злото или по скоро битка заради любовта на Лус и Даниел. Един ангел трябва да избере страна, за да сложи край на тези вечни битки, но дали, което иска е точно това или нещата се разминават с очакванията на другите. 


Паднали Ангели е история, за невъзможната любов, разпалваща душите на читателите, включващи неочаквани обрати, опасности, които дебнат героите и готови да ги нападнат всеки момент, дори това да значи, че ще последва и смърт, битка в която едва ли има победители.

                                                     “Trust is a good way to get oneself killed” 










Няма коментари:

Публикуване на коментар