неделя, 19 февруари 2017 г.

Unpopular Opinions Book Tag


Здравейте!♥ Реших да направя този таг, който много ми допада и го видях от sarcasticcdreamer. Аз от своя страна ще тагна BawBooksYana TodorovaEd3n's Book и също всеки, който иска да го направи!

..♥..

1. Известна книга или поредица, която не харесваш.
-"Всички наши места" на Дженифър Нивън. Мислех, че ще ми хареса, но не ми хареса, не мога да си кривя душата и да кажа дори, че ми допада.

..♥..
2. Известна книга или поредица, която всички харесват, ти не.
-Тук ще кажа "Създадена от дим и кост" на Лейни Тейлър. Просто започнах я веднъж, но не ми хареса и я оставих с претекста, че може би в момента не ѝ е времето и след два месеца реших отново да се пробвам и с доста мъки стигнах почти до края, но се отказах, определено това не е моя тип книга. Мога да кажа, че това е лично мое мнение и ако вие харесвате и обичате тази трилогия, много се радвам, единственото за което съжалявам е, че на мен не ми хареса, колкото ми се искаше.

..♥..
3. Любовен триъгълник, в който главният герой/героиня не се обвързва с човека с когото ти искаш.
-По принцип, не харесвам любовните триъгълници. Но в "Адски устройства" беше изграден много добре. Много харесвам Джем, Уил и Теса. Но факт колкото и да харесвам Уил, повече ми харесва Джем и естествено Джем и Теса, но явно не стана така както желаех. (Лично мое мнение).

..♥..
4. Известен литературен жанр, който ти трудно четеш.
-Бих дала шанс на всяка книга, независимо какъв жанр е. 

..♥..
5. Известен герой/героиня, която ти не харесваш?
- Тамлин (обичайния отговор на хората, които са чели "Двор от мъгла и ярост").
***
е можах да се сдържа, да не сложа тази снимка, просто много ме радва 😃)

..♥..
6. Известен автор, който ти не харесваш.
- Дженифър Нивън, стила и на писане и книгите ѝ, ми напомнят на Джон Грийн той също, не ми харесва.

..♥..
7. Известен литературен похват, от който ти е омръзнало.
-Не мога кажа, защото всичко зависи от книгата и самия автор.


..♥..
8. Известна поредица, която нямаш намерение да прочетеш.
- Не се сещам за никоя известна, която да не искам да прочета, но тук ще кажа "Вампирите от Морганвил" на Рейчъл Кейн и всъщност прочетох първата книга " Стъклени къщи" , която наистина ми харесваше докато не настъпи края...и цялото ми желание да прочета втората книга или пък цялата поредица, си замина със края на първата. Тази поредица ме разочарова напълно.

..♥..
9. Има изказване, че „книгата винаги е по-добра от филма“, но… коя екранизация /телевизионна или кино/ харесваш повече от книжния оригинал?
Книгата "Преди да умра" на Джени Даунам, книгата ми хареса, но с чиста съвест мога да кажа, че филма ме впечатли много повече, от колкото самата книга. Филма се казва "Най-добре сега" (Now is good) за хората, които се интересуват.

..♥..
10. Книга която не бих докоснал никога.
- Бих се докоснала до почти всяка книга и след това бих решила, дали ми допада или не.

..♥..

Това беше тага, надявам се да ви е харесал! Доскоро.♥


4 коментара:

  1. Много благодаря за тага!❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо, много ще се радвам да прочета отговорите ти, относно тези въпроси!♥

      Изтриване
  2. И аз също не съм фен на Джон Грийн. Неговите книги не могат да ме заинтригуват толкова. Колкото до Дженифър Нивън - започнах "Вселената на раменете ми" и на 50стр. исках да убия вече главната героиня. Книгата си остана непрочетена и добре, че не беше моя. Дала си доста хубави отговори и аз бих дала шанс на всяка книга стига да намеря време за нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бих дала шанс на новата книга на Дженифър Нивън,но не планирам да е скоро, просто не мисля, че има с какво да ме заинтригува или впечатли.

      Изтриване