сряда, 12 април 2017 г.

Intimidating TBR Tag

Здравейте!♥❀ Бях тагната да направя този таг и благодаря на Гергана, че ме тагна, наистина интересни въпроси и доста се замислих върху тях. Приятно четене!♥
❀❀❀

1. Книга, която си бил/-а неспособен/-а да завършиш, защото…
-Изобщо не ми харесва да оставям книгите незавършени, но уви има и такива случаи, в които просто не мога да довърша книгата, и е голяма мъка да я влача със седмици, и като се има предвид, че мога да прочета нещо по-интересно, се случва да я оставям.


1."Елинор и Парк"-Рейнбол Роуъл
-Някой ден,  когато няма какво да чета, може да и дам шанс. Едва ли. Не беше толкова лоша книга, но просто не ми допадна като цяло, а и казват, че края не е нещо особено. Не съм фенка на авторката и не планирам да чета нещо от нея, поне за сега.

2."Къде си Аляска"-Джон Грийн
-Мислех, че ще ми хареса, дори повече от "Вината в нашите звезди", но не. Това е книга която наистина съм неспособна да завърша, и не бих и дала шанс, не си струва. С една дума- ужасна, имах големи очаквания за нея, но с нищо не ги опроверга, героите не ми хареса и самия замисъл на историята. "Хартиени градове", макар ужасния и нелеп край, беше с малко или много по-добра от "Къде си Аляска". Дори не съжалявам, че не я завърших. Това си е лично мое мнение.



2.  Не съм прочел/-а тази книга, защото не съм имал/-а време…
-"The problem with forever"- Jennifer L. Armentraut 
Искам много да прочета книгата, но времето е нещо което, нямам в момента, а и книгата е на английски и иска малко повече време, свикнала съм да чета бавно книгите на английски. Надявам се лятото да имам възможността да я прочета.

3. Не съм прочел/-а тази книга, защото е продължение…
-"Наследницата" и "Короната"-Кийра Кас 
Искам да ги прочета и ще го направя. Но донякъде се замислям дали ще ми хареса, защото отзивите на много хора,  които са чели трилогията им е харесала, а продължението не. А отзивите за продължението са повечето отрицателни. Но ще я прочета, защото трилогията се превърна в една от любимите ми, и няма как да не дам шанс на продължението.


4. Книгата, която отлагам...
-"Пророчеството на гарвана"- Маги Стийвотър, има толкова причини да я отлагам точно нея. Поредицата на български е спряна и няма да се превежда, преведена е само първата книга. Чела съм и други книги от авторката, които са "Ридание" и "Тръпка", но изобщо не ми харесаха, макар, че стилът авторката е много хубав. Доста съм скарана с книгите на Маги Стийвотър, макар, че в буктюб обществото и Инстаграм, много се говори за нея, но мисля, че ще е поредното разочарование, но ще и дам шанс.

5. Не съм чел/-а тази книга, защото е ОГРОМНА…
- По принцип никога не гледам обема на книгите, а и не се интересувам от него. Но единствената поредица, която не мога за започна, защото е огромна и мисля, че няма да ми хареса е; "Игра на тронове" от Джордж Р. Р. Мартин, и общо цялата поредица "Песен за огън и лед". Но по-скоро мисля, че няма да ми хареса от колкото, че е доста обемна.  Доста се колебая дали да ѝ дам шанс, не мисля, че е моя тип книга, но все пак, ако не пробвам няма да разбера.



6. Коя е книгата, която те развълнува до голяма степен, купи и сега чака ред?
-Сложен въпрос, защото имам книги, които съм си купила от месец август и още не съм прочела, макар и много да се вълнувам за тях.
Но в момента се сещам само за две книги.
1."Похитителят на Мълнии"-Рик Риърдън 
-Не съм чела "Пърси Джаксън" *Shame*, вълнувам се много да започна тази поредица, и най-вече да имам достатъчно време да го направя!
2."Златния мост" кн.2-Ева Фьолер 
- Поръчах си книгата през последните дни на Февруари и точно на 1 Март пристигна, а вече е Април и все още не съм я прочела и мисля да изчакам когато излезе последната и тогава да я започна. Но съм влюбена в книгата и корицата, и това е една от най-любимите ми книги за пътуване във времето, харесах я много повече от трилогията "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир, така че имам високи очаквания.

7. Коя беше книгата, която инатливо не искаше да четеш, а след като я прочете стана най-върлият ѝ почитател?
-"Ангелско нашествие"- Сюзан Ий
-"Реликвите на смъртните"-Касандра Клеър
-"Хари Потър"-Дж. К. Роулинг 
-"Всичко, Всичко"-Никола Юн, мислех, че ще просто поредната депресираща история, след "Всички наши места" се ограничавам да чета такива книги, но "Всичко, Всичко" но се оказа голяма изненада и не съжалявам, че я прочетох, изобщо не бях планирала да я чета, просто отидох до книжарницата и си я взех, дори не знаех защо си я купувам като нямах интерес към нея. Почти винаги когато вляза в книжарница, не си тръгвам без книги. :') Но пък не съжалявам за никоя от книгите, защото всички са ми любими!

❀❀❀
Споделете коя е книгата, която отлагате да прочетете и защо?
Надявам се тагът да ви  е харесал!♥ Доскоро!♥

6 коментара:

  1. Жалко, че "Къде си, Аляска?" не ти е харесала. Аз съм с напълно противоположно мнение, но.. разни хора, разни идеали. :)
    За "Песен за огън и лед".. Поради същата причина не смятах да започвам поредицата, докато не започнах сериала. Влюбих се в историята и нямам търпение да започна и книгите, но ще им дам шанс като имам повече време-най-вероятно лятото.
    Тагът беше интересен, и се радвам, че го направи. Четох отговорите ти с голям интерес. Чакам следващия ти пост с нетърпение! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! :) Аз очаквах да ми хареса "Къде си Аляска", но явно не е моята книга.
      Може би трябва да почна със сериала "Игра на тронове", а не с книгите. Но нямам много време и в момента съм на вълна "Дневниците на вампира",но лятото със сигурност ще го гледам и ако ми хареса може и книгите да прочета. :)

      Изтриване
  2. Радвам се, че направи тага. За мен беше удоволствие да видя отговорите ти на тези въпроси. ^^ Смути ме малко с мнението си за ,,Къде си Аляска?", но пък щом видях че си очаквала да ти хареса повече от ,,Вината в нашите звезди" (която лично аз не понасям), още повече ме нахъса да я прочета. :D Аз лично не харесах стила на Ева Фьолер (от нея съм чела само ,,Гондолата на времето") и определено не бих посегнала отново да чета нещо нейно. И все пак се надявам да ти хареса.

    СПЕЦИАЛНО ОТДЕЛЯМ ,,ПЕСЕН ЗА ОГЪН И ЛЕД"
    Опитай първо да гледаш сериала. Действието се развива бавно, но веднъж щом навлезеш в нещата... Трудно се излиза от коловоза на ТРОНОВЕТЕ. В случая би било по-добре сериала да гледаш. Може би ще се яви като необходимия тласък. Самата поредица е огромна и има наистина, ама наистина много описания. Трудна е за четене и не е за всеки. Трябва да имаш поне 2 месеца на разположение и желание. Това е най-важното.

    П.П. Продължавай да пишеш. Определено ще прочета и ,,Всичко, всичко" и то скоро. Надявам се мнението ми да не е коренно различно от твоето. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много!^^
      Ами очаквах да харесам "Къде си Аляска" повече от "Вината в нашите звезди", защото не е нещо особено, а и почти на всички книгата "Къде си Аляска" им е любима, но поне според мен се оказа по-зле и от "Вината в нашите звезди". Ако я прочетеш, ще се радвам да споделиш мнение, ще ми е интересно да разбера, какво мислиш за нея.
      Има доста хора които не харесват "Гондолата на времето", но пък за сметка на това харесват "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир, а при мен беше обратното.
      "Игра на тронове" гледала съм само първия епизод, но през лятото ще продължа да го гледам, може и да ми хареса, до колкото сестра ми, ми обясни, че трябва да изгледам първите пет епизода, за да разбера за какво става въпрос и да навляза в историята, и от там нататък става интересно, надявам се да е така. :D
      А до колкото "Всичко, Всичко" е наистина страхотна книга, няма да съжаляваш ако и дадеш шанс! ^^

      Изтриване
  3. Определено ме накара да се замисля за "Къде си Аляска", понеже вече се бях обедила, че ще ми хареса. Но като се замисля има доста хора, на които тази книга им е повече омразна, отколкото любима. Все пак ще я прочета, за да видя на мен дали ще ми допадне. Както въпросите, така и отговприте ти ми бяха много интересни за четене. Аз лично нямам търпение да направим тага, ще се постараем и това да снате скоро! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да съгласна съм с теб, но и има страшно много хора на които им е любима, но аз не открих нещо, което да ми хареса в книгата, ако я прочетеш ще се радвам да споделиш мнение.
      Ще ми е много интересно да прочета отговорите ви когато направите тага! :)

      Изтриване