събота, 29 април 2017 г.

First Date Book Tag

Здравейте!♡ Бях тагната да направя този изключително интересен таг. Благодаря на Yulia K., че ме тагна и сега тагът е факт в моя блог. ♡
❀❀❀

1.The awkward first date – книга, в която нещо не ви стигна. Книга, която не е лоша, но не заблестя при вас.
-"Алена Кралица" на Виктория Айвярд, книгата имаше доста позитивни отзиви, но и негативни също така, когато я прочетох бях доста раздвоена. Хареса ми донякъде но и не беше нещо особено и още се двоумя, дали да прочета втората книга.

2.The cheap first date – книга, която се оказа по-лоша, отколкото сте очаквали.
-"Къща на езерното дъно"-Джош Малерман и "Къде си Аляска"-Джон Грийн, вярвах, че книгите ще ми харесат, но се оказаха, наистина по-лоши от колкото мога да очаквам, меко казано ужасни книги. 

3.Well-prepared first date – книга, която се оказа по-добра от очакваното.
-"Изборът"-Кийра Кас, нямах никакви очаквания за книгата, просто я започнах и се оказа много интересна, макар в началото ми беше трудно да навляза в самата история. Когато нямам никакви очаквания за дадена книга, е по-вероятно да ми хареса, но поне за мен книгата беше много добра и харесах стила на авторката, тя се оказа наистина по-добра от очакваното.

4.Hot but dumb – красива книга, но не толкова добра отвътре.
-"Сезонът на злополуките"-Мойра Фоули-Дойл, в момента се сещам само за нея. Тъй като аз много държа кориците на книгите да са красиви, съдете ме, но просто наистина ми харесва когато една корица е красива, а и все пак давам много пари за книги и е хубаво когато дадена книга не е хубава само от вътре, но и от вън. Корицата на тази книга е красива и мога да кажа, че това имаше също голямо влияние, да прочета книгата, но историята не беше точно това което очаквах и не ми хареса, в такива случаи и корицата не помага. :D

5.Blind date – книга, която започнахте да четете без да знаете нищо за нея.
-"Стъкленият трон"-Сара Дж. Маас, не знаех за какво иде реч, след като бях прочела "Двор от рози и бодли" реших да прочета другата книга от авторката, мислех, че няма да ми хареса, защото преди не съм се интересувала от книгата и я започнах спонтанно, но пък се изненадах, че ми хареса и то много.

6.Speed dating – книга, която прочетохте много бързо.
-Ами аз по принцип, чета книгите си много бързо, на единия ден я започвам, на другия я свършвам, много рядко да влача книга със дни или седмици. Но като се замисля бих казала "Чужди очи" и "Чуждо влияние" на Джил Хатауей, прочетох книгите за няколко часа.

7.The rebound – книга, която прочетохте скоро след книжен застой и това оказа влияние върху нея.

-"Гондолата на времето"-Ева Фьолер, прочетох я преди около година, случайно попаднах на тази книга, която изключително много ми хареса. А и беше първата книга за пътуване във времето, до която се докоснах, определено си остава, и единствена книга за пътуване във времето, която всичко в нея ми харесва.

8.Overly enthusiastic date – книга, в която се усеща пренасилване на сюжета.

-"Всички наши места"- Дженифър Нивън, много пъти споменавам тази книга, но просто, самата история беше нелепа, а "пренасилването"се усещаше, в самото изграждане на героите, не само в сюжета.

9.The perfect first date – книга, която беше перфектна за вас.

-"Паднали ангели"- Лорън Кейт, поредица с много лоши отзиви. Но аз нямах съмнение, че няма да ми хареса, даже знаех, че ще я харесам дори повече от това. След като прочетох цялата поредица, ми стана една от любимите. Също така тук ще посоча и "Цялата истина в мен" от Джули Бери, книгата не е популярна, а и това няма значение, защото книгата беше перфектна за мен, една много добра и красиво написана история. (ревю на книгата)

10.Humiliating first date – книга, която се срамувате да признаете, че харесвате / срамувате се да я четете сред хора, поради каквато и да е причина.

-Не мисля, че има книги от които да се срамувам, че ги чета. Защо ми е да чета дадена книга, от която бих се срамувала или да си призная, че харесвам.
Това е книга, не бива да се срамуваш, че я харесваш или четеш сред хора, каквато и да е книгата. Може би единствено трябва да се срамуват хората, които дори не са подхващали книга.

Аз от своя страна ще тагна; Гергана Васева, Кристиана Цанкова и на всеки който му харесва тага и иска да го направи! 
Доскоро!♡

6 коментара:

  1. Здравей!
    Тагът определено е много интересен. Благодаря, че ме тагна. Току-що и аз го публикувах в блога си, така че не се налага да чакаш много за отговорите. :D Определено ти си поднесла информацията лесно и удобно. Хареса ми. Не съм чела почти никоя от посочените от теб книги, което е жалко за мен. Е, явно още не им е дошло времето. Продължавай да пишеш! Чакам твоите публикации с огромно нетърпение. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, това важи и за теб!^^ Много ми хареса как си отговорила на въпросите, беше ми изключително интересно, да го прочета!^^

      Изтриване
  2. Обожавам "Стъкленият трон" тази поредица завинаги ще си ми остане най в сърцето! Съгласна съм много с мнението ти за "Гондолата на времето" даже напълно те подкрепям за него. "Изборът" прочетох първите три книги и ми хареса, но бих я описала с едно просто - добре беше, не ми направи чак такова впечатление. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Споделям мнението ти за "Стъкленият трон" прекрасна поредица, надявам се скоро да видим и сериала по нея!

      Изтриване
  3. Абсолютно съгласен съм за 10-тия въпрос. Нямам какво повече да добавя.
    Нямам търпение вече да прочета "Гондолата на времето". Чувам само положителни мнения за нея, така че скоро ще я "докопам". :D Надявам се да не ме разочарова!
    Сара Дж. Маас.. Прочетох само първата книга от Дворовете и съм обсебен! Решил съм да чета и "Стъкленият трон". Щом е от нея- ще се чете! :D
    Беше ми много интересно да прочета отговорите ти на въпросите. Тага е много интересен и оригинален! Нямам търпение да чета и следващите ти постове! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Изобщо не се изненадвам, че си обсебен с Дворовете, много е малък шанса да не ти харесат, та те са просто съвършени! "Стъкленият трон" е също толкова добра поредица, колкото Дворовете, така че, ако имаш някакви съмнения, просто се отърси от тях. :)

      Изтриване