събота, 15 април 2017 г.

Поредици които не смятам да завърша


Здравейте! След като бях направила пост свързан с книги и поредици, които смятам да започна, реших да направя и такъв в който споделям поредици, които не смятам да завърша. 
Приятно четене!♥
❀❀❀

1."Създадена от Дим и Кост"-Лейни Тейлър
-Прочетох първата книга с мъка, защото изобщо не ми беше интересна, а да я оставя недовършена почти когато съм до самия ѝ край някак си изобщо не ми се искаше, но просто книгата не ми хареса, нито историята, главната героиня и другите герой не ми допаднаха. Много хора ми препоръчваха тази трилогия и за това я прочетох, очаквах да ми хареса, но не. Беше голяма мъка да прочета първата книга, а останалите книги нямам намерението да ги чета. 

2."Ш-ш-шт"-Бека Фицпатрик
- Книгите в поредицата са общо 4, като само две от тях са преведени на български, а другите издателството е спряло с издаването им. Прочетох първите три книги, като третата я прочетох на английски. Книгите са наистина увлекателни и интересни, но ги прочетох преди доста време и сякаш вече интереса ми да прочета последната книга и да завърша поредицата, отдавна го няма. Не съм сигурна дали след време бих я прочета, но за сега не планирам да го направя.

3."Скъпоценни камъни"-Керстин Гир 
- Прочетох първата книга и наистина е интересна и много я харесах. Но минаха доста месеци, когато започнах втората книга и никак не ме грабна, нито пък ми беше интересна и я оставих. Мисля, че вече не проявявам интерес към самите книги и просто избрах, че за сега не искам да довърша трилогията, но не знам може би след време бих.


4."Академия за вампири"-Ришел Мийд
- Прочела съм само първата книга и месеци след прочита ѝ се замислих, и просто се отказах да продължа поредицата, поради простата причина, че нямам времето и желанието да продължа да я чета. Може би интереса ми към книгите идваше от факта, че съм гледала филма, но мисля, че сега има нови книги, и още които ще излизат на пазара и също други, които искам да прочета и тази остава на заден план и едва ли ще се сетя за нея, дори след време.

5."Реликвите на смъртните"-Касандра Клеър
-Прочетох първите три книги и са едни от най-добрите книги, които прочетох през тази година, но някак си просто не искам да продължа с поредицата, удовлетвори ме как свърши третата книга и харесах, че финала не беше отворен. Същност "Реликвите" първоначално е планирана за трилогия и за това третата книга е със затворен край, но авторката е решила да продължи и да не слага края на историята с третата книга. Оспорвано е дали бих завършила поредицата, но може би ако имам време другата година ще я продължа, но засега я отписвам.



Споделете ми коя е поредица, която вие не смятате да завършите?
Надявам се поста да ви е харесал! Доскоро!♥

11 коментара:

  1. Публикацията ти е наистина интересна. Аз лично нямам подобна поредица. Започвам с идеята да я приключа или изобщо не започвам, особено пък поредици. Аз и много-много не си падам по поредиците, но... Няма как.Но определено си падам повече по единичните романи. Все пак ми се ще да споделя с теб поредиците, които съм прочела и (разбира се) всички са ми харесали. Горещо ги препоръчвам на всеки. ^^

    1. поредицата ,,Орденът на асасините" от Оливър Боудън - 8 книги, обем на всяка-> 300-360 страници
    2. поредицата ,,Песен за огън и лед" от Джордж Р.Р. Мартин- 5 книги, обем на всяка -> 700-980 страници
    3. Тетралогията на Димитър Талев - 4 книги, обем -> 350-770 страници (може и малко повече)
    4. Дворовете на Сара Дж. Маас - чакаме третата книга :D, обем -> 480-770 (неясно)

    А сега се замислих и открих. ,,Гондолата на времето" май има продължение. Ако е така, то може би бих се поколебала доста преди да го прочета. Но пък е по-вероятно да го прочета и оплюя подобаващо. ,,Магистериум" от Холи Блек и Касандра Клеър- не за сега. Стига книгите да попаднат при мен- бих ги прочела с удоволствие. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбирам те напълно, като се замисля по някой път изобщо не ми се четат поредици, а просто една книга която няма продължение, а като се замисля е хубаво да е поредица, защото ако книгата ти е харесала, би било интересно да има своето продължение и разбира се да опознаеш още героите.
      "Орденът на асасините" винаги когато съм в книжарница си мисля дали да не си купя първата книга, не все се разубеждавам с претекста, че няма да ми хареса.
      За Дворовете, всеки изминал ден се доближаваме до излизането на книгата, но ако книгите се окажат поредица, тогава не знам как ще дочакам да излязат всичките на книжния пазар.
      Поне за мен, изобщо не ми харесва да оставям поредици и книги незавършени, но просто като се мъча с прочита им изобщо не се замислям.

      Изтриване
    2. Орденът на асасините не е лека книга. И определено първата- ,,Тайният кръстоносен поход", която аз четох като последна, е най-трудната за четене. Но наистина харесвам книгите до една. Затова и ги препоръчвам. Но... Не знам дали би било хубаво и ти да го направиш, но все пак... Аз първо прочетох трите книги за Ецио -> ,,Ренесанс", ,,Братството" и ,,Прозрение". Е, при мен се случи по нещастно стечение на обстоятелствата, но определено тези три книги породиха в мен желанието да прочета останалите. Все пак- ти решаваш. :)

      Изтриване
  2. Особено много ме изненадаха поредиците "Скъпоценни камъни", "Академия за вампири" и "Реликвите на смъртните". Не съм ги чел, но и трите бяха в TBR листа ми. Слушал съм много позитивни мнения за тях и ме изненада, че си ги включила. Нямам търпение да се "докопам" до тях и да успея да си изградя мое мнение за поредиците! :)
    Иначе постът ме заинтригува много, тъй като до сега не съм намирал поредица, която да не искам да завърша. За мой огромен късмет, разбира се! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вероятно ще ти харесат, поредиците са наистина интересни. Но аз изгубих своя интерес към тях, поне за сега.
      Надявам се да не намериш поредици, които не искаш да не завършиш, но всеки читател се сблъсква с книги и поредици, които не му харесват или просто е изгубил интереса си към тях, което е лошо. Поне за мен е лошо. :D

      Изтриване
  3. Мен също "Академия за вампири" ме изненада, защото за мен тя си е малко или много като класика. :д Останаха ми последните две книги от нея, които за съжаление са изчерпани навсякъде, така че трябва да взема мерки, за да не остане и при мен недовършена без да искам. От "Реликвите на смъртните" прочетох първите две и признавам, че са интересни, но може би повече щяха да ме хванат, ако ги бях започнала в по-ранна възраст, а не сега, когато са ми минали толкова неща през ръцете и очите. Споделям мнението ти за "Скъпоценни камъни" - толкова много ми я хвалеха и накрая се оказа съвсем обикновена, ако мога да използвам тази дума. А филмът беше още по-скучен и безинтересен. "Гондолата на времето" ми хареса много повече в тази връзка, та ако искаш нещо за пътуване във времето ти я препоръчвам, ако не си я чела. Постовете от този вид са ми винаги много интересни, защото любопитството от това да видя кои поредици ще бъдат "пожертвани" е голямо. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До колкото разбрах "Академия за вампири", последните книгите са спрени от продажба.
      За Касандра Клеър, книгите на авторката са тинейджърски, но дори и да са прочетени в по-ранна възраст, едва ли ще се харесат на всеки поради простата причина, че драмата в книгите е прекалено много, а главната героиня, поне за мен е дразнеща в повечето моменти, и може би това разваля книгите.
      Определено те подкрепям за "Гондолата на времето", наистина е много повече интересна от "Скъпоценни камъни", която е доста прехвалена. :)

      Изтриване
  4. Единственото, което мога да кажа тук е, че правиш голяма грешка като спираш поредицата "Реликвите на смъртните". Да, може би се изненадах, защото аз съм един от най-големите почитатели на поредицата и авторката, но щом другите книги са ти харесали, залагам си главата, но гарантирам, че ще харесаш и ще заобичаш и останалите. Има много хора, на които любимите книги от цялата поредица са едни от първите три, но определено интересното според мен идва в останалите три. Всички герои са доизградени, а и няма как да пропусна, че моят любим - Себастиян, е един от главните в тях. Ако имам време задължително ще препрочета цялата поредица! Препоръчвам ти да я завършиш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трета книга беше със затворен финал и преди бе планирана за трилогия и реших, че може би не и трябва продължение. Но определено ще се замисля над думите ти и може и да я завърша, може би стават по-интересни последните три книги. И мисля, че няма човек който да не харесва Себастиян, така че, мисля че ще ми е интересно да прочета още за него.

      Изтриване
  5. Винаги са ми били интересни такива постове и прочетох твоя с удоволствие. От поредицата Ш-ш-шт не останах очарована. Прочела съм само първата книга в един перод, когато бях луднала по ангели и ми се стори абсурдна. Започнах и втората я оставих още в самото начало. Изненадах се, че си включила в списъка Академията понеже много я харесвам. Но продължението й Кръвни връзки ми стана една от любимите поредици. Колкото до Скъпоценни камъни - една от първите книги, които прочетох и винаги ще бъдат специални за мен. Мисля, че и сега да ги бях прочела щяха да ми харесат толкова. А Реликвите съм ги изчела всичките и не ми е любимата поредица на Касандра. Предпочитам Адските устройства. И последно - Създадена от дим и кост искам да прочета, за да изградя мое мнение. Имам чувството, че ще я харесам, но и не точно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че поста ти е харесал!^^ "Ш-ш-шт", беше първата книга за ангели която прочетох, но се радвам, че не беше последната, аз също бях и още съм много луднала по ангелите.
      Мисля че, "Създадена от дим и кост" ще ти хареса, тя е от книгите, които печели доста фенове, аз я започнах един път и се отказах и на втория я прочетох с мъка, но пък се надявам на теб да ти хареса. :)

      Изтриване