неделя, 2 април 2017 г.

The Characters Book Tag

Здравейте!♥ Наскоро попаднах на един много интересен таг, който видях от Bookishrebels и реших да го направя. Приятно четене!♥

1.Кой е най-добрия kick-ass герой?
-Замислих се дали да не кажа Селена Сардотиен от "Стъкленият трон".
Но пък също така страшно много харесвам и Амрен от "Двор от мъгла и ярост" не знам защо, но Амрен от самото начало ми направи впечатление не само с това да бъде badass героиня, но има нещо в нея което ме кара да ѝ симпатизирам, много бих се радвала да има новела за нея, ще ми интересно да прочета историята ѝ!

2.Кой герой най-малко харесваш?
-ТАМЛИН от "Двор от рози и бодли"
След като прочетох това, определено го намразих!
"В този миг осъзнах колко зле са се отнасяли с мен преди, щом стандартите ми бяха спаднали толкова. Щом чувствах свободата като привилегия, а не мое право."
Този цитат наистина ме накара да го мразя, защото да ѝ отнеме свободата, значи, че ѝ няма доверие, а любовта му се е превърнала в обсебване и това не е начина да предпазиш някой. 

3.Ако можехте да излезете на среща с герой от книга, кой щеше да бъде той и защо?
-Почти съм сигурна, че тук повечето биха отговорили Рисанд и разбирам защо. Но аз бих казала Джем от "Адски устройства", той е просто очарователен.

4.Ако можехте да промените герой от книга, кой щеше да бъде той и по какъв начин?

-Лусинда от "Паднали Ангели", действа без да мисли, това бих го променила.

5.Кой герой е направил много грешни избори, които не са допринесли по никакъв начин за книгата?

-Клеъри от "Реликвите на смътните", имам чувството, че тя проваляше почти всичко дори и любовната си история, даже най-вече нея. 6 книги и тя никога няма да знае какво иска всъщност.

6.Кой герой е бил най - добрият злодей, когото обичате да мразите?
-Веднага първия лош герой за който се сещам е Амаранта от "Двор от рози и бодли". Колкото и да я мразя за това, което причини на Фейра и на цял Притиан, просто нямаше как да не ѝ симпатизирам, когато в книгата бе разгърната нейната история и причините, които са я накарали да мрази хората и без да мигне да убива всеки, който се изпречи на пътя ѝ. Тя постъпваше по този ужасен и жесток начин, защото любовта и тъгата ѝ са се  превърнали в омраза, а от човешкото в нея нямаше и следа. Симпатизирах ѝ, дори когато  я мразех.

7.Любим второстепенен герой с голямо сърце.
-Марли от "Изборът", тя имаше не голямо, а огромно сърце, още от самото начало я харесах, беше мила, сладка и добра, тя бе страхотна приятелка на Америка.

8.Коя е любимата ти двойка от книга?

-"Деймън и Кейти" от  поредицата "Лукс", обожавам ги, много са сладки!

9.Кой герой мислите за най - силен?
-По принцип, във всяка книга има поне по един силен герой и това си труден избор, но бих казала Роуан от "Стъкленият трон".

10.Любим главен герой?
-Лола от "Звезди за Лола", тя правеше книгата и историята прекрасна, един страхотен и различен герой, който нямаше как да не ми стане любим, още от самото начало!

Тъй като това е таг, ще тагна; Гергана Васева, Алекс и Викс от BookSweetLove и Иван П. Ще ми е интересно да прочета отговорите им.
Споделете ми кой е вашия любим злодей, когото обичате да мразите?
Надявам се този таг да ви е харесал!♥ Доскоро!♥

6 коментара:

  1. Страхотна публикация! Чета, чета и не мога да ти се надразня! (шегичка) Само да знаеш, че имаш искреното ми възмущение относно Тамлин. Но пък определено ще ти простя отчасти заради написаното за Амрен и Амаранта. :D Особено отговорът ти за Амаранта... Все едно аз съм го дала! И аз се чувствам по същия начин спрямо нейния образ. Толкова добре изградена героиня е...А за новела разказваща за живота на Амрен не се бях замисляла. Но сега като си го помислих би било особено интересно да прочета подобно нещо.

    ОТГОВОР НА ВЪПРОСА:
    Трудно е да кажа кой е злодеят, когото обичам да мразя. Наистина. Аз чета обикновено класически романи, което говори за цялостни образи, които пък винаги преплитат в себе си човешкото. Доброто и Злото. Изгрева и Залеза. Ин и Ян. Но... Хайде, все пак ще кажа Жак Колен (Тромп Ла Мор-Измамил смъртта) от ,,Величие и падение на куртизанките" на Балзак. И той преплита в себе си доброто и злото. Но все пак смятам, че в повечето случай злото взема връх при него.

    Сега да си кажа... Публикацията ми хареса и стилът ти на писане тук е особено лек и плавен. Браво! Наблюдавам известно развитие, сравнявайки първите ти публикации с последните и личи, че и ти като мен, започваш да пишеш с по-голяма лекота. Искрено ме радва това!Защото ти си човекът, който неимоверно ме подкрепя във всяка моя публикация. Защото се вълнувам, тъй като и ти като мен, си отскоро в блогърството. Определено чувствам и виждам общото помежду ни. А това ми носи утеха и огромна радост.
    Но стига! Иначе цяла вечер ще пиша. :) Публикацията ти е страхотна и интригуваща, което е и най-важното! Два пъти вече я прочетох открай до край. Това ми се случва за първи път. Продължавай да пишеш и да ни радваш все повече и повече, и да ни дразниш... и да споделяш! Защото това е в основата на всичко! :)

    П.П. Благодаря ти за тага! Определено ще се постарая в най-скоро време да го осъществя. Искрено ме радва мисълта, че си се сетила за мен и съм ти безкрайно благодарна за подкрепата! Определено ти имаш моята и знай, че можеш да разчиташ на нея. :) <3

    П.П.П. Много се развълнувах. Извинявам се за обема на писанието си. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност много ме радва факта, че мнението ти за Тамлин не е се променило също така, че го харесваш, аз в началото го харесвах, докато действията му не се изменяха в друга посока, но ти си запазила, своята преценка за него.
      Няма как да не ти се възхищавам, че повече си свикнала да залагаш на класически романи и ги прочиташ без да се страхуваш дали ще ти хареса или не, също така навлизаш във фентъзи жанра и по тийн литературата, което доста различно за теб, но това, че не се притесняваш да прочетеш нещо различно и да опознаеш други жанрове е голяма стъпка, поне според мен, и няма как да не ти го призная. За мен е много трудно да опитвам да, чета други жанрове, поради факта, че може и да не ми се хареса.
      Няма проблем, даже много ме зарадва с този коментар!^^ Искрено ти благодаря, за милите думи и цялата ти подкрепа! Ти също можеш да разчиташ на моята, справяш се чудесно в писането и няма как да не ти го призная и да те подкрепя за това, личи си, че влагаш креативност емоции и обич в това което правиш, продължавай да пишеш и ти, да споделяш мнението си, а за мен е удоволствие да следя блога ти и всеки твой пост!^^ <3

      Изтриване
  2. Супер идея за таг, а и поста ти се е получил страхотно! С това, което се написала за някои от героите, ме мотивираш да прочета книгите колкото мога по-скоро! Дворовете например- срам ме е, че още не съм ги прочел! Но след като участваха в повечето от категориите, определено ще обърна внимание на поредицата скоро!
    Страшно много се зарадвах като видях името на Джем от "Адски устройства", тъй като той ми е любимия мъжки образ от книгите, които съм прочел до момента. Нямаше как да не се зарадвам за това, че и ти си на това мнение!
    Благодаря ти много за тага, ще се постарая да го направя по-скоро! Въпреки че съм с доста скромен читателски опит (чета сериозно от 2-3 месеца), се надявам да успея да го направя подобаващо! Може и да се забавя, но няма да забравя, обещавам! :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Няма краен срок за тага, може да го направиш след като натрупаш повече прочетени книги, тага е за забавление, не поставям краен срок за него. Аз също не съм прочела много книги и като се замисля, че TBR листа ми надхвърля 70 заглавия, които искам да прочета се питам кога ли ще стигна до тези книги. Но пък за никъде не бързам, чета за удоволствие, не за надпревара. Би ми било много интересно да прочета отговорите ти, когато решиш да направиш тага. До колкото Дворовете изчакай да излезе последната книга иначе е голямо мъчение да чакаш 3-та, след като вече си прочел 2-те книги.

      Изтриване
  3. Страхотен таг наистина! Супер много ти благодаря, че си ни тагнала, защото обезателно ще го направим! Много интересни въпроси, които да ти дадат свобода да избереш от безбройните великолепни герои. Също ми хареса как си отговорила на въпросите, но не можах да го понеса това за Тамлин, просто ме довърши. Шегата на страна, тагът е страхотен, отговорите ти също и нямам търпение, аз лично, да го направим и ние! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ако не си прочела втората книга от Дворовете, разбирам защо отговора ми, те е стъписал. :D Ще ми е много интересно, да разбера какви герой сте избрали вие за тага!^^

      Изтриване