петък, 17 март 2017 г.

Ревю: "Звезди за Лола" на Стефани Пъркинс кн.2

Анотация:

Лола има три съвсем скромни желания.
Първото е да се яви на зимния бал облечена като Мария Антоанета. Иска такава грамадна перука, че да може да побере цяла птичка, и такъв кринолин, че да се наложи да влиза странично през двойната врата. А да, да не забравим и кубинките.
Второто й желание е родителите й най-после да приемат гаджето й. Понеже всъщност го мразят.
А третото? Третото е никога повече да не вижда близнаците Бел. Ама никога!




"Звезди за Лола" е книга втора от трилогията "Целувка за Ана". Прочетох трилогията и мога да заявя, че "Звезди за Лола"  е най-любимата ми книга от цялата трилогия, също така се превърна и в любимите ми книги, които съм чела някога. Знам че нямам ревю на първата книга, за което е странно, че правя ревю на втората. Но не мисля, че има какво да кажа толкова за първата книга. Повечето хора харесват повече третата книга както и първата и доста по-малко тази. Разбира се бих направила ревю и на първата, ако някой иска. Но мисля, че книгите могат да се четат без да зависят една от друга, все пак е хубаво когато са по ред, но не мисля. че е толкова страшно, всяка книга е за различно момиче и отделна история.
Влюбих се в книгата и във всяка частичка от нея. Тя беше с определено оригинална история. Историята бе щура и изумителна и на моменти трогателна. Лек и увлекателен начин на писане, авторката успя да ме плени с тази изключителна книжка. Според мен историята беше вдъхновяваща!
                                                  "Понякога грешката не е в нещо, а в някого."
Обикнах Лола още от самото начало. Възхищавам се на авторката, че е сътворила такъв женски персонаж. Лола бе като дъга, както и отвътре така и най-вече от вън. Притежаваше смелост, енергия и беше щура, историята и бе щура, забавна и така прекрасно разказана. Не мога да опиша колко много и се възхищавам, на смелостта и вярата, която проявяваше да бъде себе си и да вярва и отстоява на своето. Не бе съвършена, но бе толкова истинска, дори под всичкия този грим, перуки и щури дрехи. Никога не губеше надежда вярваше във всичко, дори и да няма смисъл. Тя бе всички цветове на дъгата и всички лъчи на слънцето, които си проправят път през облаците. 

"Знам че не съм съвършена. Но именно дребните несъвършенства у някого го правят съвършен в очите на друг."


Крикет Бел е момчето, което Лола искаше да изтрие от ума си. Да изтрие всички техни лоши и добри спомени, създадени преди време. Но разбира се как можеш да забравиш човека, който все още обичаш? Ината на Лола изобщо не ѝ помагаше, единственото нещо, което правеше е да го избягва, а той обзет от това да е близо до нея и винаги намираше начин, да прекара поне малко време с нея, което му носеше щастие. Той също като нея, обичаше да създава разни неща, от които Лола винаги се впечатляваше.

 "Само защото нещо няма практическа стойност не означава, че не си струва да бъде създадено. Понякога красотата и магията са достатъчни причини."

 А второстепенните герой също са толкова прекрасно изградени. Родителите на Лола, които не са типичните майка и баща, за един тийнейджър. Калиопе, която е сестра близначка на Крикет, и доста се промени и израстна в самата книга. Бях очарована дори и от домашния любимец на Лола, което е куче и се казва Мили, съкратено от "Господи мили боже". Всички герой имаха своята история в книгата и именно това я прави страхотна.

"Хваща ме за ръката и лекичко я стисва. С другата си ръка вдигам полите на роклята. Кубинките ми тръгват напред. Вдигам уверено глава за грандиозната си поява, хванала за ръка момчето, което ми свали луната и звездите."
..★..
"Звезди за Лола" е книга, чиято история е повече от пленителна и докосваща, също и толкова необикновена, тя бе за първата и истинска любов, за силата да бъдеш себе си и да се осмелиш да последваш мечтите си.

3 коментара:

  1. Ако съдя от прочетеното, то мога да кажа, че посланията, които книгата праща са особено силни. Но историята ми се струва някак суха. Желанията- леко повърхностни. И все пак някак ревюто ти ми създаде усещане за... по някакъв начин почувствах героите като леки и приятни образи (отново казвам- благодарение на ревюто).
    А сега да спомена и текста ти, за да не бъде напълно неориентиран коментара. :D Ревюто ми хареса. Някак в твоите текстове винаги проличава една лекота на писане, на стила ти, която особено много ме привлича. Цитатите, които си споделила в това ревю също ми харесват. Само че самата простота на историята някак не ме привлича. Или може би аз съм разбрала погрешно?! Нямам представа. Но... ревюто определено ми хареса, това поне знам със сигурност. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Книгата е доста необикновена и именно за това я харесах! А до колкото желанията, аз ги намирах се интригуващо странни, типично в стила на една тийнейджърка на която живота ѝ е пълна бъркотия и иска да бъде различна, от колкото безразлична.
      Искрено ти благодаря, за милите думи Гери и за цялата подкрепа, още от самото начало на блога ми!^^

      Изтриване
    2. Няма за какво, наистина. Искрено се наслаждавам на всичко, което публикуваш и чакам нови писания с нетърпение. ^^

      Изтриване