петък, 30 юни 2017 г.

June Wrap-up and July TBR

Здравейте! Ето че дойде последния ден от месец юни, който беше доста натоварен в учебен план, но в близките два месеца и половина ще наваксам с четенето на книги, е поне се надявам да имам достатъчно време за четене. Този месец прочетох 5 книги и дори нямам представа как съм успяла, защото този месец изобщо не съм чела много и не ми оставаше време.
❀❀❀

Книгите, които прочетох този месец:

1."Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената"-Бенджамин Алире Саенц
-Влюбих се в книгата, очаквах я с нетърпение да излезе на българския пазар и затова при първа възможност се добрах до нея и я прочетох. Първоначално малко се разочаровах, че издателството не са запазили оригиналната корица, но с течение на времето българската корица ми хареса повече. Преводачката се е справила страхотно с превода на книгата, което най-важното нещо в издаването на дадена книга. Давам 5/5 звезди на книгата. Ревюто ми може да откриете тук.

2."Наследницата"-Кийра Кас кн.4
3."Короната"-Кийра Кас кн.5
-След като бях изпаднала в reading slump след като прочетох "Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената", започвах доста книги, които след 20-та страница просто зарязвах и затова започнах тези книги, които са продължението на трилогията "Изборът" и просто знаех, че ще ми харесат. След като ги прочетох, вече официално приключих поредицата. Давам и на двете книги 4,5/5 звезди.

4."Спасението на Кали и Кейдън"-Джесика Соренсен кн.1
-Книгата ми хареса, беше доста интересна и определено, ще продължа с поредицата, надявам се по-скоро да излезе втората книга. До колкото разбрах са общо 7 книги, но нямам представа дали изобщо ще бъдат преведени всички. Давам 4/5 звезди на книгата.


5."Златния мост"-Ева Фьолер кн.2

-Изключително интересна и динамична история в която авторката ни потапя, историята е страхотна и не пуснах книгата дори и за миг, докато не я прочетох. Купих си книгата през Март месец и определено съжалих, че не я прочетох още тогава, но по-добре късно от колкото никога. След като излезе вече и третата книга, мога да заявя, че всички корици са много красиви, но най-много харесвам корицата на втората книга, тя е просто прекрасна. Давам на книгата 4,5/5 звезди.


TBR за месец юли:
"Четирите цвята на магията"- В. Е. Шуаб
-И преди съм споменавала, че никога не се придържам към TBR листа си и никога не чета това което планирам, но ще сложа тази книга, защото този месец  определено искам да я прочета, чакам я още от преди да излезе на българския пазар и съм много ентусиазирана да я започна най-накрая.

                
                                 
   ❀❀❀

Надявам се месец юли да бъде успешен и изпълнен с книги. 
Доскоро и Приятно четене!♥

2 коментара:

  1. Страхотни книги си прочела през този месец! <3 Корицата на втората книга от трилогията на Ева Фьолер и на мен ми е любима, а третата книга от трилогията ми е любима като сюжет, така че нямам търпение да видя какво мислиш като стигнеш до нея. Колкото до "Четирите цвята на магията" - на мен лично СТРАШНО много ми хареса и вярвам, че и на теб ще ти хареса. :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Тайният портал", като завършек на трилогията очаквам да е епичен и нямам търпение да разбера, в какви приключения ще се забъркат Ана и Себастиано. А "Четирите цвята на магията", мисля че няма човек който да не я харесва, след като я е прочел. Книгата има оригинален сюжет, а героите без съмнение ще бъдат много добре изградени. След като прочетох ревюто ти, няма как да не ѝ дам шанс! :) <3

      Изтриване