сряда, 31 май 2017 г.

May Wrap-up and June TBR


Здравейте!♥ Този месец направо съм изненада от себе си, че съм успяла да прочета 6 книги. Мислех, че няма да прочета нищо, заради училище, а и последните два месеца в учебен план е доста натоварено. Нямам никаква представа дали ще мога да прочета дори и 1 книга другия месец, но се надявам да успея. Този месец не съм чела много, през повечето време гледах сериали и филми, и просто последната седмица от месеца не съм посягала към книга, но се надявам юни месец, да имам достатъчно време за четене.
❀❀❀

Книгите, които прочетох този месец:

1."И заживели щастливо"-Кийра Кас  кн.3,5
-Много харесах книгата, макар че изобщо не очаквах да ми хареса. Книгата е с истории за някой от героите от трилогията "Изборът" и определено ми беше интересно да я прочета и да разбера повече за героите и тяхната гледна точка, преди, по време и след "Изборът".  Оценката ми за книгата е 4,5/5 звезди.

2."Истината за Алис"-Дженифър Матю
-Изобщо не бях планирала да чета тази книга, стана спонтанно, но определено книгата не ми хареса като цяло. Прочетох я за три или четири часа, не отне много време, но не беше нищо особено и поне на мен не ми допадна. Оценката ми за книгата е 2/5 звезди.

3."Парцалена принцеса"-Ерин Уот кн.1
-Книгата не ми хареса, беше ужасна и не струва, че ѝ отделих времето си, да я прочета, макар че ми идваше да я зарежа, още преди да стигна средата. Оценката ми за книгата е 1/5 звезди,  макар дори и една звезда не заслужава.

4."Вестители"- Цветелина Владимирова кн.1
-Много се радвам, че дадох шанс на книгата, защото ми стана любима и се надявам по-скоро да се докопам до втората книга, много ми е интересно, как ще се развият нещата и разбира се най-важното, какво ще стане с героите, защото краят на първата книга беше "уау". Оценката ми за книгата е 5/5 звезди.


5."Тази песен ще спаси живота ти"-Лейла Сейлс
-С доста смесено мнение съм, за книгата, защото от една страна не ми хареса, а от друга ми хареса. Много исках да прочета книгата, от дълго време и когато го направих, не беше това което очаквах и може би това не ми хареса, но от една страна книгата ми допадна. Оценката ми за книгата е 3,5/5 звезди.

6."Двор от рози и бодли"-Сара Дж. Маас кн.1
-Препрочетох първата книга и смятам да препрочета и втората скоро. Четох книгите доста отдавна и определено, след като трета ще излезе септември месец, проявих желанието да препрочета първите две книги. Като препрочетох първата книга, я заобичах още повече, макар да знаех какво се случи ми беше, също толкова интересна, когато я прочетох за първи път.


Книгите, които смятам да прочета:
"Червена като кръв"-Сала Симука  кн 1

По принцип винаги като планирам какво да чета, никога не чета това, което съм планирала. Затова ще посоча само една книга, която искам да прочета през следващия месец. Нямам представа, дали ще прочета книгата или може би ще реша, че ми се чете съвсем различно нещо, но все пак слагам книгата в планираните книги.

❀❀❀
Коя е най-интересната книга, която прочетохте този месец?

Доскоро и приятно четене!

2 коментара:

  1. Направо можеш да видиш в блога ми. Иначе... Може би най-интересната книга/предизвикателство за мен беше ,,Свят извън времето". Между другото- браво! Доста книги си прочела през изминалия вече кажи-речи месец. А за ,,Червена като кръв" още си спомням едно определено ревю на Габи, което ме впечатли. Надявам се книгата да се окаже за теб! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено навлизането в нов жанр е голямо предизвикателство, но важното е, че книгата ти е харесала! Гледам да нямам много големи очаквания за книгите, за да не се разочаровам.
      "Червена като кръв" нямам представа дали ще стигна до нея, но ако го направя се надявам да е интересна! :)

      Изтриване