неделя, 23 април 2017 г.

TOP 5 Книги които НЕ харесвам

Здравейте!♥ Честит световен ден на книгата, книжни дружки!♥ 
Реших да направя този пост, поради простата причина, че обичам книгите, но има и такива които изобщо не харесвам! Макар че, за жалост има много книги които не харесвам, затова реших да се огранича до Топ 5 .

❀❀❀

1."Ние, лъжците" Е. Локхарт.
-Книгата беше много странна, според мен. Особено края на книгата беше още по-странен и изобщо не ми хареса, да беше неочакван, но не ми хареса. Доста хора го намират за тъжен или шокиращ, еми за мен беше ужасен. И самите герои ме дразнеха. Прочетох я за няколко часа и  единственото за което съжалявам е, че бях изгубила тези часове и никога няма да си ги върна.




2."Всички наши места"-Дженифър Нивън.
-От както прочетох тази книга, вече страня от този тип истории. Тази книга беше причината да отлагах с прочита на "Всичко, Всико", защото се заблуждавах, че ще е поредната депресираща история. Главните герой според мен бяха, повече депресирани от колкото влюбени, бяха толкова дразнещи на моменти, че ми идеше да оставя книгата и повече да не я докосна. И когато я прочетох, разбрах, че не намирам нищо което да ми харесва в нея, също така най-вече краят, който беше ужасен и по-абсурден от колкото си го представях.


3."Сезонът на злополуките"- Мойра Фоули Дойл.
-Очаквах да ми хареса, и не знам защо винаги като си помисля, че нещо ще ми хареса, то не ми харесва. Очаквах много от самата история, а всъщност когато я започнах ме разочарова напълно. Подлъгах се да прочета книгата по анотацията, защото наистина беше доста грабваща и караща да си купиш книгата, но това което пише отзад не беше опровергано в самата книга. Не знам на колко хора, които са прочели книгата, "любовната история", ако мога така да я нарека, им е направила впечатление, според мен беше повече от нелепа.

4."Кажи ми три неща"-Джули Бъксбаум.
-Много се радвах, че ще превеждат книгата, но се оказа поредното разочарование, поне при мен беше така. Книгата не толкова лоша, но на мен не ми хареса. Може би хората, които предпочитат и обичат да четат повече романтични книги, би им харесало. Аз бях спойлната, за Н.Н., но дори и да не бях, не толкова трудно да се досетиш, кой може да е той. Книгата нямаше с какво да ме впечатли, историята не беше кой знае какво, и затова се нарежда в списъка ми с книги които не харесвам.



5."Къща на езерното дъно"-Джош Малерман.
-Книгата е една от най-лошите, които съм чела до сега. Щях да се откажа от четенето ѝ,  ако не беше толкова кратка. Героите бяха ужасно дразнещи, а мислите им излишни, идеше ми да изхвърля книгата, но само защото е книга не бих го направила. Напомняше ми малко на "Сезонът на злополуките", но беше по-зле и от нея. Историята беше покъртителна, краят също, нищо не ми хареса в книгата, просто се учудвам как съм успяла да я завърша. Определено не бих препоръчала книгата на никой.


❀❀❀
Споделете коя е книгата, която вие не харесвате?
Доскоро!♥

6 коментара:

  1. Постът ме хвана още със заглавието си, защото ми е винаги любопитна да разбира кои книги не се харесват на хората, а пък и в днешно време рядко се говори на такава тема. И бях шокирана още с първото заглавие, тъй като аз незнайно защо харесвам "Ние, лъжците" толкова много, сигурно е поради хубавите спомени от лятото, които свързвам с моментите, докато я четях. Колкото до "Всички наши места" - ами тя ми е в списъка, но не знам дали ще се получат нещата, защото авторката има странен стил на писане и самата лабилна психика на американските тинейджъри понякога ми идва в много. Аз лично щях да ти кажа, че щом "Ние, лъжците" не ти е харесала, то да четеш "Сезонът на злополуките" също няма да се отрази добре, защото много хора ги слагат двете като подобни и ги препоръчват една на друга. Още веднъж много интересен пост :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Много са хората които харесват "Ние лъжците", а може би и за това я прочетох, доста се говореше за нея. А за "Всички наши места", тя е по-лоша и от "Вселената на раменете ми", а и героите просто започнаха да ми лазят по нервите, още от самото начало, както казах за мен те са по-депресирани от колкото влюбени, прочетох я заради корицата, тя доста ме заинтригува. :)

      Изтриване
  2. много интересен пост ^-^
    Аз не харесвам "Вината в нашите звезди"
    Някак си имаше много шум около нея и се бях подготвила за нещо супер вълнуващо в тези 300 страници, обаче не ми хареса

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!^^
      Да така е, аз също не харесвам тази книга, целия този шум около нея, може би беше заради филма.

      Изтриване
  3. Страхотен пост, особено в деня на книгата! Правилния момент си уцелила. Хахахаха... :D
    А сега сериозно... Постът ти е много интересен и добре оформен. С радост мога да заявя, че не съм се докосвала до нито една от тези книги. На мен обикновено заглавията ми говорят нещо, карат ме да искам да прочета книгите... Е, в случая с никоя от книгите не е така. Бях чела едно доста добро ревю за ,,Къща на езерното дъно". Казах си ,,Не е нищо особено, ама хайде да разнообразя." След толкова отрицателни мнения, които прочетох след това и разочарованието, което са изпитали доста от читателите... Е, мислех да я пропусна. Тъй като я видях в твоя анти-списък, а пък аз уважавам мнението ти, вече реших, че не си струва времето. Ще си намеря заглавие, за което да съм сигурна. Така, че... Благодаря! ^^
    Сега за публикацията... Хубава е. Привлече ме самото заглавие, а и смелостта, че го пускаш именно днес. Затова и имаш поздравите ми.

    Не харесвам няколко книги, за които някои от вас може и да се нацупят, ама... :D
    1. ,,Булевардът на лъжите"- това не го препоръчвам и на най-големия си враг. НАИСТИНА! Ужасна ,,книга" е. Дори литературно произведение не ми дава сърце да го нарека.
    2. ,,Вината в нашите звезди"- по-скоро не. Не ми харесва стила, а и като цяло самата история не ми се нрави.
    3. ,,Крадецът на книги"- едно от нещата, които ме отблъсква е разказът от името на Смъртта. (някой ден може отново да ѝ дам шанс)

    П.П. Извинявам се за дългите коментари дето ти ги пиша. Не е нарочно. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Гери!^^ Няма за какво да се извиняваш, напротив много ме радваш с дългите си коментари, все пак изказваш мнението си.
      За "Къща на езерното дъно", пълна загуба на време, което може да дариш на някоя друга книга, която наистина си струва.
      "Крадецът на книги", на мен лично много ми хареса и именно, защото се разказва от името смъртта, беше доста различно. В много малко книги, историята може да бъде така истински написана, случващото се в книгата, действията, сюжета ѝ, мен лично ме трогнаха.
      Аз вярвам, че има книги, които могат да не ти харесат, но има и такива които просто не им е бил момента.

      Изтриване