сряда, 5 април 2017 г.

Цитати от книги #1

Здравейте!♥❀ Реших да направя този пост, тъй като почти от всяка книга все има цитати, които да ми харесат и реших да споделя някои от тях! Обичам да облепям книгите си с цветни листчета, където се натъкна на цитат! Дори и една книга да не ми харесва достатъчно, почти винаги в нея има цитати, които ми стават любими!♥

❀❀❀

"С всеки миг, който споделяш с някой друг, ти му даваш част от своя живот и вземаш частица от неговия."

"Едно е да на правиш избор и съвсем друго никога да не си имал тази възможност."

" Не очаквах да харесам  толкова много думите му.  Не очаквах да открия и себе си в тях.  Дали да се влюбиш в нечия история означава, че си се влюбил и в човека, стоящ зад нея."

 -"Подборът"-Али Конди
❀❀❀

"Болката е такава, каквато и позволиш да бъде"

"Всеки сам прави своя избор. Никой няма право да ни го отнема. Дори и от любов.
-Ами точно там е проблемът. Любовта ти отнема възможността да избираш."

"Но ако не можеш да кажеш истината на хората, които обичаш, в един момент няма да можеш да я признаеш и пред самия себе си."

"Защото какъв е смисълът да се реве, когато няма никой, който да те утеши? И което е по лошо, когато дори и сам не можеш да се утешиш?"

"Град от Пепел" и "Град от Стъкло"-Касандра Клеър

❀❀❀
"Вярвам, че животът може да бъде видян много по-добре, когато го наблюдаваш през един-единствен прозорец."

"Винаги е тъжно да гледаш с нови очи на неща, към които вече напълно си се приспособил."

"Никакъв огън, никаква сила не може да унищожи онова, което човек скатава в бленуващото си сърце."
"Великият Гетсби"-Ф. Скот Фицджералд

❀❀❀

"Отначало снимах като всеки турист - за да си спомням един ден къде съм била. Но фокусирането на света през обектива на фотоапарата ме накара да гледам на нещата по различен начин."

"-Той беше първата ти любов. Те са най-трудни за забравяне. Отиде на друг континент, за да си далеч от него...
-Не заминах, за да не съм близо до него.
-Може това де не е била единствената причина за заминаването ти, но ако не беше той, надали щеше да разбереш, че си имала нужда да обиколиш и опознаеш света."

"Всички нюанси лилаво"-Елизабет Крафт и Шея Олсън

❀❀❀

"Каквато и да си физически...момиче, момче, силна, болна или здрава...всичко това няма значение. Важно е това, което е в сърцето ти.  Ако душата ти е на войн, значи си войн. Всичко друго е стъкларията, от която направена лампата. Но ти си светлина вътре." 
"Ангел с часовников механизъм"-Касандра Клеър

Това е един от любимите ми цитати и просто нямаше как да не го споделя!♥

❀❀❀
Споделете ми, кой е вашия най-любим цитат!
Надявам се този пост да ви е харесал поне малко!♥
♥Доскоро!♥

6 коментара:

  1. Подбрала си много хубави цитати! Поста ми хареса много. Радвам се, че си включила една от любимите ми авторки- Касандра Клеър! Тази жена я обожавам, пише невероятно, а цитатите и са повече от страхотни!
    Другите цитати също много ми харесаха, въпреки че някои от авторите ми бяха почти непознати.
    Очаквам следващия пост с цитати с нетърпение! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! :) Просто нямаше как да не я включа, тя пише страхотно и не се сдържах да споделя едни от любимите си цитати от нея!

      Изтриване
  2. Страхотен пост и още повече - страхотни цитати! За жалост аз нямам навика да си отбелязвам моите и бързо ги забравям. Но докато чета и попадам на някои такива цитати, имам чувството, че точно те правят книгата завършена и такава, каквато е. Цитатите са едни от любимите ми неща в книгите и самата простота, но и перфектност на един такъв абзац, изречение или дори словосъчетание ме карат да се замисля и да се усмихна. Без дори да съм чела някои от книгите, които си посочила тук, цитатите ме грабнаха и вече има по-голяма вероятност да ги прочета! Бяха страхотни и пленяващи ума. Страхотна си, продължавай все така и ще чакаме втората част! ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря!^^ Аз също смятам така наистина мога да кажа, че те правят още по удивителна дадена книга! Обичам цитатите, те са ми слабостта в книгите! :)

      Изтриване
  3. Цитатите са страхотни, а публикацията идейна. Наистина е голямо поле и за изява, и за споделяне на информация.Посочените от теб частички навяват и спомени, и неистова тъга у мен, признавам. Определено ми допадна идеята тип ,,склад" и същевременно обмен. Браво! :)

    Не мога да посоча само един цитат, затова и те моля да ме извиниш. :)

    1. ,,Война и мир", Лев Толстой
    „Обич? Какво е обич? — мислеше той. — Обичта пречи на смъртта. Обичта е живот. Всичко, всичко, което разбирам, е само защото обичам. Всичко живее, всичко съществува само защото аз обичам. Всичко се държи само от нея. Обичта е Бог и да умра — значи, аз, една частица обич, да се върна към общия и вечен извор."

    2. ,,Ходене по мъките", Алексей Толстой
    ,,Аз обичам- и това е истина- помисли си той,- както и да постъпвам, щом е от любов- хубаво е."

    3. ,,Планината Броукбек", Ани Пру
    ,,Имаше едно зеещо пространство между това, което знаеше и това, което се опитваше да вярва, но нищо не можеше да се промени, а ако не можеш да поправиш нещо, трябва да го приемеш."

    4. ,,Въглен в пепелта“, Сабаа Тахир
    ,,В този миг разбирам, че няма защо да се боя от нещо, ако няма ни най-малък шанс то да се случи. И това осъзнаване най-сетне ме освобождава от страха, терзаещ ме от дни насам."

    5. ,,Доктор Живаго“, Борис Пастернак
    ,,Видял, че оръжието е сила, че го спасява. Тогава и той решил да стане сила. Въоръженият човек вече не е обикновен човек. "


    ***
    ,,Осъзнах, че копнея за топлината му, за близостта му едва когато той си тръгна.’’
    -,,Двор от рози и бодли"- Сара Дж. Маас

    ,,-Обичам те- прошепна той и ме целуна по челото. – С всички твои бодли.’’
    -,,Двор от рози и бодли"- Сара Дж. Маас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери!^^ Посочи наистина удивително интересни цитати и разбира се от Дворовете! Също така нямаше как да не ми харесат и цитатите, които посочи от "Ходене по мъките" и "Въглен в пепелта". От толкова много време искам да прочета "Въглен в пепелта", че чак ме е срам, толкова много хубави думи и отзиви за книгата и плюс това, че е антиутопия. От няколко месеца я издирвам в книжарниците, но винаги я няма и ако не я намеря скоро ще си я поръчам от интернет, но просто няма как да я пропусна, все някога ще се докопам до нея!:D

      Изтриване